torbaya konulmuş; torbada neler var, neler | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

torbaya konulmuş; torbada neler var, neler

Bu haber 12 Aralık 2018 - 14:08 'de eklendi ve 282 views kez görüntülendi.

İYİ PARTİ Adana Milletvekili TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi  Dt.Mehmet Metanet ÇULHAOĞLU;

çiftçilerimizin, memurlarımızın, esnaflarımızın, asgari ücretle geçinmeye çalışanlarımızın, işsiz gençlerimizin ve garip gurebaların hayatlarını kolaylaştıracak hiçbir maddesi olmayan “abonelik sözleşmesinden kaynaklanan para alacaklarına ilişkin takibin başlatılmasıyla ilgili kanun teklifinin” sadece şirketlerin alacaklarını hızlı tahsil etmek için AKP’ye ısmarlayarak çıkarmak istedikleri “sipariş yasa” olduğuna dair

06.12.2018 tarihli TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada

 

Kanunun adına bakınca abonelik sözleşmesinden kaynaklanan para alacakların takibi başlatılacak, kanunun maddelerine bakınca 27 madde torbaya konulmuş; torbada neler var, neler. İçinde çiftçilerimizin, memurlarımızın, esnaflarımızın, asgari ücretle geçinmeye çalışanlarımızın, işsiz gençlerimizin ve garip gurebalarımızın hayatlarını kolaylaştıracak hiçbir madde yok.

Peki, bu kanun kimleri koruyor, kimleri korumuyor? Çiftçilerimizi korumuyor, tarlalarını sulamak için kullandıkları elektriği satan şirketleri koruyor; memurlarımızı korumuyor, kullandıkları suyu, doğal gazı veren şirketleri koruyor; esnafımızı korumuyor, haberleşme için kullandıkları telefon şirketlerini koruyor. Şirketlerin alacaklarını hızlı tahsil etmeleri ve kriz ortamından etkilenmelerinin önlenmesi için sipariş verdikleri bir kanun teklifini görüşüyoruz. Yürütme makamının önceliğinin halk olmadığı bu kanunla bir kez daha belgelenmiş oluyor.

Anadolu’yu geziyoruz, 5 metrekarelik bir dükkânda esnaf 212 TL’lik aylık elektrik faturasını, bir lokantacı 2.150 TL’lik elektrik faturasını, daha büyük bir lokanta işletmecisi 8.245 TL’lik aylık elektrik faturasını göstererek feveran ediyor. Vatandaşın isteklerine neden kulak vermiyorsunuz arkadaşlar? Bugün burada bu vatandaşlarımızın dertlerine derman olacak yasal düzenlemeleri yapmak için çalışmamız gerekirken sipariş bir yasa için çalışıyoruz.

Değerli arkadaşlar, biraz insaf. “Kriz yok.” diyorsunuz. Kriz yoksa iktidar ve muhalefet olarak seçim öncesi söz verdiğimiz 3600 ek gösterge için yasal düzenleme yapmaktan neden kaçınıyorsunuz? Emeklilikte yaşa takılanların gasbedilen haklarını iade edecek yasal düzenlemeye neden destek olmuyorsunuz? Kanun tekliflerimiz neden reddediliyor?

Değerli milletvekilleri, abonelerin ödeyemedikleri borçları tahsil etmek için şirketler, avukat ücretleri, takip masraflarından kurtulmak ve alacaklarını daha hızlı tahsil etmek için bu yasayı sipariş etmişler. Ey yüce milletim, yetki verdiğin AK PARTİ’nin önceliği artık sen değilsin, bu sipariş yasaları verenler. Şayet öncelik sen olsaydın yılbaşını beklemeden enflasyon farkını vermek için çaba sarf edebilirlerdi. Bir ümitle bekleyin! 31 Martta seçim var, seçim öncesi belki siz akıllarına gelirsiniz. Gelirsiniz de seçimden sonra ne olur bilemem!

Görüldüğü gibi, 701 sayılı Yasa’yla getirilen düzenlemede küçük işletmeler için aranmayan bağımsız denetim şartı, konkordato talep eden şirketlerin tümü için zorunla hâle getirilmektedir. Öte yandan, sınırlama getirilerek belli ve az sayıda olan bağımsız denetim şirketince ayrıcalık tanınmaktadır. Yürürlükte olan İcra ve İflas Kanunu’nun 286’ncı maddesinde konkordato talebiyle ilgili olarak mahkemeye sunulacak mali tablonun en fazla kırk beş gün eskiye dayanabileceği belirtilmektedir.

Bu nedenle, düzenlenen 13’üncü maddeyle ilgili getirilmek istenen değişiklik teklifinin İYİ PARTİ olarak uygun olmadığını belirtir, yüce heyetinizi saygılarımla selamlarım.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN