SEYHAN’DAN ÖZEL TİYATROLARA BİR DESTEK DAHA | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

SEYHAN’DAN ÖZEL TİYATROLARA BİR DESTEK DAHA

Bu haber 24 Mart 2021 - 11:57 'de eklendi ve 151 views kez görüntülendi.

salgınıyla mücadele kapsamında aylar boyunca perdelerini kapatmak zorunda kalan özel tiyatrolara 'nin desteği sürüyor. Adana'da faaliyet gösteren üç özel çocuk tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü'nde Seyhan Belediyesi'nin desteğiyle 'nde pandemi koşullarına uygun olarak, izleyiciyle buluşacak.

“ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Her daim sanatın ve sanatçının yanında olduklarını ifade eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Büyük Önder 'ün ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir'  sözlerine atıfta bulunarak, “Toplumsal yaşam için büyük önem taşıyan tiyatrolarımızın salgın döneminde yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Seyhan Belediyesi olarak imkânlarımız ölçüsünde sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceğiz. Bu zor günleri dayanışmayla hep birlikte aşacağız” dedi.

ÖZEL TİYATROLAR SAHNEYLE VE SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Seyhan Belediyesi'nin Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uzun süre perdelerini açamayan özel tiyatrolara ve emekçilerine yönelik desteği 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde de sürüyor. Adana'da faaliyet gösteren üç özel çocuk tiyatrosu, 27 Mart Cumartesi ve 28 Mart Pazar günü yapılacak gösterimlerle özledikleri sahneye ve seyircilere kavuşacak.

ÜCRETSİZ DAVETİYEYLE İZLENEBİLECEK

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen program kapsamında, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde saat 13.00 ve 16.00'de sahnelenecek oyunlarda, 700 kişilik salonda salgın nedeniyle 200 seyirci kabul edilecek. Oyunları izlemek isteyenler kültür merkezi gişesinden alacakları ücretsiz davetiyeyle oyunu izleyebilecek.

DAVETİYE TEMİN EDEMEYENLER İÇİN CANLI YAYIN YAPILACAK

Salgın nedeniyle  kısıtlı sayıdaki davetiyelerden temin edemeyen tiyatroseverler oyunları Seyhan Belediyesi'nin @SeyhanBelediye adresli Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından canlı olarak izleyebilecek.

SALGIN KOŞULLARINA UYGUN ÖNLEMLER ALINACAK

Ateşleri ölçülüp, velilerin HES kodu sorgulamaları gerçekleştirilen ve maske kontrolleri yapılan seyirciler, birer koltuk boş bırakılarak düzenlenen oturma planı doğrultusunda, biletlerindeki sıra numarasındaki koltuklara oturarak oyunu izleyebilecekler.

İKİ GÜNDE DÖRT OYUN SAHNELENECEK

“Dünya Tiyatrolar Günü” etkinlikleri kapsamında, 27 Mart Cumartesi günü, saat 13.00'te “Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu”nun “Düşler Bahçesi” adlı oyunu; saat 16.00'da da “Adana Gösteri Sanatları Merkezi Çocuk Tiyatrosu”nun “Manolya Kasabası” oyunu sahneye konulacak.

28 Mart Pazar günü de saat 13.00'te “Kaktüs Sanat Merkezi” oyuncuları “Bremen Mızıkacı” adlı oyunu, saat 16.00'da da “Tiyatro Gülse” oyuncuları ise “Kurbağa Prens” adlı müzikli çocuk oyununu sahneleyecek.