M1 ADANA’YA ANLAMLI ÖDÜL! | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

M1 ADANA’YA ANLAMLI ÖDÜL!

Bu haber 09 Aralık 2020 - 17:05 'de eklendi ve 252 views kez görüntülendi.

M1 Adana tarafından özellikle görme engelli ziyaretçiler için tasarlanan  “Hayal Arkadaşım” mobil uygulaması “Zero Project  Ödülleri, Inovatif Teknolojiler Kategorisinde, dünyada 500’e yakın proje arasından “en inovatif proje” seçildi.

M1 Adana, M1 Gaziantep ve M1 Konya’da 2017 yılında lanse edilen “Hayal Arkadaşım” (Hayal Ortağım) mobil uygulaması, karmaşık iç mekanlarda özellikle görme engelliler için erişilebilir hale getirilmiş bir kapalı gezinti sistemidir.  Türkiye YGA tarafından geliştirilen proje, güncel haberlere, 100’den fazla köşe yazarının günlük sütunlarına, binlerce sesli kitap, eğitim programları, dergiler, iç gezinti hizmetleri ve hava tayt değiştiriciler de dahil olmak üzere pratik bilgiler sağlamaktadır. 150.000’den fazla kullanıcısı bulunuyor. Gezinme özelliği ;  Turkcell ile Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketi  PoiLabspartnerswith tarafından sağlanmakta olan  hizmet 30’dan fazla alışveriş merkezi, üniversite kampüsü ve müzeleri kapsıyor. Bu sistemde özellikle görme engelliler ikinci cihazlar ve cep telefonunda sesli rehberli navigasyon kullanıyor.  M1 Adana, Gaziantep ve Konya AVM’lerinde 2017 ‘de POILABS-Turkcell işbirliği ile birlikte hayata geçirilen mobil applikasyon olan “Hayal Ortağım” , görme engelliler için navigasyon çözümü içeriyor.

   M1 Adana’nın bu uygulamasının, sıfır proje ödüllerinin “Yenilikçi Teknolojiler “(ICT) kategorisinde dünyada 500  aday arasından “EN YENİLİKÇİ PROJE” ödülünü  kazanmış olmasının önemine dikkat çeken M1 Adana Müdürü Yalçın Öz,: “YGA ve Turkcell iş birliğiyle geliştirilen Hayal Ortağım, Türkiye’deki 150 bin görme engellinin en güncel bilgiye erişmesini ve teknolojiyle onların hayatını kolaylaştırmayı sağlıyor. Bu proje uygulamasına 3 yıl önce başladık.

Zero Project”  ESSL Vakfı tarafından oluşturulan ve engelli bireylerin hakları ile ilgili dünyadaki en yenilikçi ve etkili uygulamaların paylaşılmasını hedefleyen bir oluşum. Her yıl Birleşmiş Miller Engelli Hakları Sözleşmesi’nde yer alan temalardan birine odaklanarak rapor yayınlar ve bu tema ile ilgili Birleşmiş Milletler Viyana Ofisinde bir konferans düzenleyerek 50 ülkeden 500 katılımcıyla sonuçları paylaşır. Bu konferansta o yılın temasına uygun en yenilikçi uygulamaları ve politikaları tanıtarak ödüllendirir. Uluslararası bu saygın ödülü “Dünya Engeliler Günü “ almış olmanın onur ve gururunu tüm halkımızla paylaşıyoruz” dedi.