GAİN GLOBAL’IN ADANA’DA Kİ BAŞARILI YÜZLERİ…. | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

GAİN GLOBAL’IN ADANA’DA Kİ BAŞARILI YÜZLERİ….

Bu haber 11 Aralık 2019 - 16:11 'de eklendi ve 742 views kez görüntülendi.

Gain Global Türkiye İcra Kurulu Üyesi, Adana Lider Direktörü Sina Yağmur, Gain Global Çukurova Şube Direktörü Furkan Sorar, Dağ Evleri Projesi sahibi Gürkan Ali Muğlu gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gain Global hakkında bilgiler alarak, gerçekleştirmek istedikleri projeleri konuştuk.

2 yıldır Adana’da faaliyet gösteren Gain Global şirketi hakkında bilgiler veren Sina Yağmur, “Gain Global, girişimcileri geliştirmek üzerine kurulmuş İstanbul merkezli bir firma. Girişim hareketi adıyla başladı. Girişim hareketi adıyla başladı. Girişim hareketi adıyla iki sene faaliyetlerini sürdürdükten sonra da uluslararası vizyonuyla beraber Gain Global ismiyle yola devam ediyor” diye konuştu.

Birçok etkinliklere ve seminerlere imza atan Gain Global, bünyesinde gerçekleştirmek istedikleri Dağ Evleri Projesi sahibi Gürkan Ali Muğlu, projesinin değerlendirilmesini ve dinlenmesini istediğini belirtti. Adana Valisi Mahmut Demirtaş’tan 8 aydır randevu alamadıklarının altını çizen Muğlu, projesine destek beklediğini vurguladı.

Sina Bey Gain Global’den ve sizin buradaki görevinizden biraz bahsedebilir misiniz?

İstanbul’da kurulmuş ve uluslar arası boyutta yer almak için çalışmalar yapan bir platform olan Gain Global’ın Adana’da ki temsilciğini üstlenmekteyim. Profesyonel bir şirketiz ve amacımız da girişimcilerin girişimlerindeki başarılarına ve çalışmalarına destek olmaktır. Türkiye’de de şirket olduğumuz için icra kurulu üyesi olarak yönetim kurulunda yer alıyorum. Gain Global yaklaşık 2 yıldır Adana faaliyet gösteriyor.

Gain Global, girişimcileri geliştirmek üzerine kurulmuş İstanbul merkezli bir firma. Girişim hareketi adıyla başladı. Girişim hareketi adıyla iki sene faaliyetlerini sürdürdükten sonra da uluslararası vizyonuyla beraber Gain Global ismiyle yola devam ediyor. Bu yıl da Gain Global ismiyle şirket oldu.

Gain Global’ın faaliyetleri nelerdir?

Her ay düzenli olarak seminerlerimizi yaptık. Gain Global şubeleşme sistemiyle yani şehirlerde şubelerle varlığını sürdürmektedir. Seminerlerdeki etkin yapının temelini şubeler oluşturuyor. Şubelerde de bir direktör ve direktör yardımcısı oluşuyor. Furkan Sorar, Çukurova şubesinin direktörüdür, bir de Seyhan şubemiz var. Onlar her ay düzenli olarak seminerlerini yapıyorlar. Seminerlerin konusu bir iş dünyası ve girişimcilik, bunlara yakın konular oluyor. Onlarda her seminerde farklı konuşmacılar, alanında yetkili kişiler katılımcıların faydalı bilgiler edinmesi sağlıyor.

NETWORK BULUŞMALARIMIZ VAR

Bunun dışında atölyeler yapıyoruz. Her ay düzenli olarak yapmaya çalışıyoruz. Adana’da projesi olan kişilerin gelip atölyede beraber değerlendirebileceğimiz bir ortam oluşturuyoruz. Projenin sunumunu yapıyor, anlatıyor. Katılımcılardan geri bildirimler alıyor, böylesine katkı olabilecek şeyleri not alarak projesine ekliyor. Girişim NetWork buluşmaları var. Onları geçen sene seminerlere çok ağırlık verdiğimiz için yapamadık, ama bu yıl onlara da ağırlık verip, daha çok iş dünyasının dikkatini çekmeyi düşünüyoruz. Farklı sektörlerden insanları katılımcı olarak oraya çekmeyi hedefliyoruz. Daha sonrasında da onların bizim üyemiz olmasını isteyeceğiz. Girişim buluşmalarında da atölyelerde dinlediğimiz projelerin farklı sektörlerden insanların olduğu yerlerde sunma imkânı vereceğiz.

SÜREKLİ AKTİF BİR YAPIYIZ

İş dünyasındaki iş birliklerini Gain Global olarak yapıyoruz. Örnek verecek olursak biz zaten sürekli aktif bir yapıyız. Hemen hemen her ay etkinliklerimiz oluyor. Adana’da bu etkinliklerimizi yapacak birçok mekânlarla paydaşız. Bu bir iş birliğidir. Bunun dışında girişimcilikle ilgilenen derneklerle, Girişimcilik Ekosistemi Derneği gibi derneklerle sürekli irtibat halinde ve iş birliği içindeyiz. Adana Ticaret Odası, Sanayi Odası gibi kuruluşlarla da sürekli irtibat halindeyiz bu iş birliğini yapıyoruz. Temel amacımız girişimcileri geliştirmek ve girişimcilerin de bundan sonra ki hayatlarında bu iş birlikleriyle beraber entegre bir şekilde yollarına devam etmelerini sağlıyoruz.

Her ay seminer yapmak, atölyeleri daha da çoğaltmak ve proje dinlemek ve bunları da yatırımcıyla buluşturmak en önemli hedeflerimiz arasında olacak.

Gürkan Ali Muğlu’nun sizinle olan işbirliği nedir?

Gürkan Ali Muğlu, Gain Global’da fikir geliştirme, proje dinlenme atölyesinde bizimle beraber başvurup, orada projesini dinlediğimiz sonradan da hem benim lider direktör olarak hem ekibin, hem de bireysel anlamda sürekli tartıştığımız bu projeyi nasıl bir yerlere getirebiliriz, nasıl yatırımcıyla buluştururuz, diye konuştuğumuz startapı sahibidir.

Peki, Gürkan Bey biraz sizi ve projenizi tanıyalım. Neler yapıyorsunuz, bahsedebilir misiniz?

Uzun yıllar yurtdışında Los Angeles’te yaşadım. Orada insanların kısa ve uzun sürede konaklamasına yardımcı oldum. Şehir içerisinde insanlar, hasta olanlar, öğrenciler, gezmek isteyenler, turistlik olarak gelmek isteyenler hep uzun dönem, kısa dönem konaklama için mevcut olan kiralık evleri alıp, onları dekore edip, dekore ettikten sonra tekrar kiralama modeline geçtiğimiz bir sistemdir.

ADANA’YA HİZMET ETMEK İÇİN DÖNDÜM

Bu sistem dünya üzerinde yayılan bir sistem oldu. Bu sistem Türkiye’de de var. İstanbul taraflarında yapılıyor, ya da Kaş, Fethiye taraflarında insanlar ev ya da villa kiralayabiliyorlar. Fakat biz bu sistemin içerisinde şu şekilde yer almak istedik, uzun yıllar sonra yurt dışından dönme kararı aldım. Artık Adanalı olduğum için ve Adana’ya hizmet etmek için geri döndüm.

KONAKLAMA HİZMETİ SUNUYORUZ

Bu konsepti güzel bir planlayıp, iyi bir şekilde projelendirdim. Yaklaşık 600 sayfaya kadar döktüm.  Bu projelerin detayları adı altında, kırsal alanlarının kalkınması bir çıkış noktası yakaladım. Bu kırsal alanlarının kalkınması şu manaya geliyor, eko turizm kavramıyla denk düşürebiliriz fakat biz burada sadece konaklama problemi çözüyoruz. İnsanlar şehir içerisinde sıkıldıkları zaman, hatta hafta sonları mangal yapmak istedikleri zaman, hatta aileleri ile zaman geçirmek istedikleri zaman bile şehre yakın, dağ, baraka, köy evlerine bizim şartlarımıza uygun olmak şartıyla, o şartlarla evleri alıp dekore edip, konaklama hizmetinize sunuyoruz.

EKO TÜZÜN KAVRAMINI GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Böylelikle hafta içi ya da hafta sonu ailenizle, dostunuzla veya tek başınıza rahatlıkla bizim sizler için konforlu ve güvenli bir şekilde ayarlamış olduğumuz köy, dağ evlerine konaklama imkânı sunuyoruz. Bu konaklama sorunun çözümünden sonra da aynı zamanda o bölgenin güzelleştirilmesi için de ilçe belediyelerinin ve büyükşehir belediyesi ile birlikte eko turizm kavramını getirmeye çalışıyoruz.

Gerçekten çok güzel bir proje, bu projeye yatırımcı bulacaksınız veya Vali, belediye gibi kurum ve kuruluşlardan destek alacaksınız, böyle girişimleriniz oldu mu?

Bütün ulusallarda ki belediyelerin bu projeye sahip çıkacağını düşünürsek, ciddi anlamda ülke ekonomisine katkı sunulacaktır. Adana’da ki yatırımcı kesimin, melek yatırımcı veya siyasiler, bunlar genelde fikirleri nasıl değerlendirileceği ile ilgili çok da açık değiliz. Bundan dolayı gezdiğimiz kişi sayısı 157 kişidir. Ve ben içinde 600 sayfa olan projenin detaylarının çıktısını taşıdığım bir çantayla gezdim.

8 AYDIR VALİ BEY’DEN RANDEVU ALAMADIK

Vali Bey ve ekibinin yaklaşık 3-4 kere kapısından döndüm, görüştürmediler. Ben 2019 yılında Vali Bey ile görüşmek üzere elden mektup bıraktım. Randevu alabilmek için 8 ay bekledim ve daha sonra randevu talebi gerçekleşmesi için 7 saat boyunca koruma eşliğinde bir yerde yakaladım. Ama yine de uygun bir zaman bulup görüşemedim ve mektup bıraktım. Zeydan Bey’e mektup bıraktım. Sadece artık dinlenmek ve projemizin değerlendirilmesi noktasına gelmek istiyoruz.

Furkan Bey biraz da siz çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Gain Global Çukurova şube direktörüyüm. 2017 Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunuyum. İnşaat sektöründe biraz çalıştıktan sonra kendi işimi yapma arzum vardı. Sektörün kötüye gitmesinden sonra, dijitalde çalışmalar yapmaya başladım. Daha sonra girişim hareketiyle tanıştım. Tamamen kendi işimi Network yapmak amacıyla katıldım. Daha sonra ikinci kez Gain Global etkinliğinde Sina Yağmur’un girişim hareketi tanıtım sunumunu ikinci kez dinleyince, hayata bakış açım, vizyonum ve girişim hareketimle uyuştuğunu fark ettim. Etkinlik çıkışında da Sina Bey’le sohbetimiz oldu. Birkaç toplantı sonrasında şu an direktörlüğünü yaptığım Çukurova Şubeyi 2019’un Nisan ayında faaliyete geçirdik. 2019 yılında şube olarak totalde 6 etkinlik yaptık. Sina direktörümün daha önce değindiği gibi seminerlerimiz ücretsiz olarak herkese açık olarak yapılmaktadır. Alanında uzman kişilerin konuk edildiği, güzel paylaşımların olduğu her ay yapmaya özen gösterdiğimiz etkinliklerimiz oluyor. Bir direktör olarak da benim üzerime düşen görevler bunlar oluyor.

 

ÖZEL RÖPORTAJ- PINAR AYTEKİN