Meclis’in çalışma süresini azaltmak, kuvvetler ayrılığını daha fazla ezmektir | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

Meclis’in çalışma süresini azaltmak, kuvvetler ayrılığını daha fazla ezmektir

Bu haber 09 Ekim 2020 - 14:46 'de eklendi ve 242 views kez görüntülendi.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, TBMM Genel Kurulunun çalışma gün sayısının haftada iki güne düşürülmek istenmesinin, koronavirüs salgını bahane edilerek TBMM’nin yok sayılması olduğunu vurguladı. Yeneroğlu, böylesi bir teklifin, yasama yetkisinin asliliği ve devredilmezliği ilkelerine açıkça aykırı olduğunun altını çizdi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, şunları kaydetti:

Özgürlüklerimiz kanunla değil, talimatla kısıtlanıyor

“İktidar, artık ülkeye hizmet etmek yerine; zaten tıkanmış olan bu ucube sistemi tam anlamıyla demokrasi ve özgürlükler karşıtı bir noktaya sürükleyerek, kötü yönetimin ve keyfiliğin konuşulmasından, denetlenmesinden ve hesap vermekten kaçmaktadır.

Yasama yetkisi fiiliyatta zaten Cumhurbaşkanının elindedir. Tüm denge ve denetleme mekanizmaları ortadan kaldırılmış ve meclisin rolü bilinçli olarak zayıflatılmıştır. Külliye’de hazırlanan kanun teklifleri, komisyonlarda ve Genel Kurul’da sağlıklı bir müzakere sürecine imkân verilmeden emri vaki olarak geçirilmektedir.

Temel haklarımız çoğu zaman tam metnine dahi ulaşılamayan genelgelerle, bazen de basın açıklamaları ve talimatlarla kısıtlanmakta; iktidar ortakları, bir kanuna bile ihtiyaç duymamaktadır.

Milletin iradesine saygısızlığı kabul etmiyoruz

Kendi menfaatine olacağını düşündüğü her türlü toplu organizasyonu, açılış veya mitingi yapmaktan geri durmayan iktidarın konu Meclisin faaliyetlerine, vatandaşa hizmet etmeye ve ekonomiyi düzeltmeye gelince virüs ile mücadeleyi bahane etmesi ahlaken ve vicdanen kabul edilemezdir.

Millet iradesinin en geniş biçimde tezahür ettiği yegane kurum olan TBMM’nin çalışma gün sayısının azaltılması, kuvvetler ayrılığının daha fazla ezilmesi demektir.”