Küçük’ten Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yılı Mesajı | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

Küçük’ten Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yılı Mesajı

Bu haber 19 Temmuz 2019 - 15:13 'de eklendi ve 197 views kez görüntülendi.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, “İnsanlığa ve barışa büyük bir hizmette bulunmak, yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek” için yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın, bir yandan da adada iki toplumun varlığını tescillediğini ifade etti.

Başkanı Av. Küçük, kutlama mesajında Kıbrıs Türk halkının varoluşunda 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın son derece kritik bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.  Av. Küçük, Kıbrıs’ın tarihinin, nasıl kazanıldığı ve uğrunda verilen canların unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.Mesajında, ” Dönemin Ecevit Hükumetinin yürüttüğü diplomasi sonucunda, garantör devlet anlaşmalarının verdiği yetkiye dayanılarak ‘Ayşe Tatile Çıksın’ parolasıyla adadaki gözyaşı, kan ve zulme son veren 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirilmiştir. Başta dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı merhum Necmettin Erbakan’ı ve Kıbrıs Davasına ömrünü adayan merhum Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük başta olmak üzere 15 Temmuz 1974 gizli oturum-açık oylamada kabul oyu veren milletvekillerini, şehitlerimizi, gazilerimizi yad ediyoruz. Hepimizin Barış ve Özgürlük Bayramımız kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi.