MUHTARLAR DA DERTLİ | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

MUHTARLAR DA DERTLİ

Bu haber 19 Ağustos 2021 - 13:56 'de eklendi ve 266 views kez görüntülendi.

CHP Burhanettin Bulut, Seyhan'da muhtarları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Bulut “Vatandaşın her sorununda yanında olan, yardımına koşan muhtarlar da dertli. İcra tebligatlarıyla, mahalle sakinlerinin, mahallenin sorunlarıyla boğuşan muhtarlara mutlaka bir yardımcı gerekiyor” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Seyhan Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik'i, Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Ayşegül Güngör'ü, Cemalpaşa Mahallesi Muhtarı NercinCevher'i ve Reşatbey Mahallesi Muhtarı Zübeyde Nüvit Kara'yı ziyaret etti. Bulut, ziyareti sırasında Adana Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ata Ürün, Gürselpaşa Mahalle Muhtarı Bünyamin Çapar ve Yenimahalle Muhtarı İdris Demir'le de bir araya geldi.

Muhtarların mahallelerde devlete açılan ilk kapı ve çözümün ilk adresi olduğunu belirten Bulut; muhtarların özlük hakları, yardımcı personel eksikliği gibi konularda sıkıntılar yaşığını ve aldıkları maaşın muhtarlık giderleri için bile yeterli olmadığını söyledi.

Bulut, muhtarların mahallelerindeki her sorunla birebir ilgilenme gayreti içinde olduklarını fakat yardımcı personel eksikliği yüzünden muhtarlıktan ayrılamadıklarını ifade ederek  “Muhtarlarımız mahallelerindeki sorunlarını tespit etmek ya da resmi kurumlarla toplantı gibi işleri yüzünden muhtarlıktan ayrıldığı zaman, mecburen kapısını kapatıp gidiyor. Bu noktada muhtarlarımızın takip ettiği işlerin aksamaması adına mutlaka bir yardımcı personelin devlet tarafından verilmesi gerekiyor” dedi.

Muhtarların özlük hakları, muhtarlık giderleri gibi konular içinde bir Muhtarlık Kanunu'na ihtiyaç olduğunu ifade eden Bulut “Asgari ücretin bile altında maaş alarak görev yapan muhtarların tüzel kişiliği yok, yetkisiz yetkili kişiler konumundalar. Binalarının elektrik, su, doğalgaz gibi her türlü giderlerini de kendileri tarafından karşılanıyor.”

Pınar Mahalle Muhtarı Saniye Çelik ise Bulut'a sıkıntılarını şöyle ifade etti “Özlük haklarımız tamamiyle elimize geçmiş durumda değil. Aldığımız maaş değil ödenek. Bir muhtar evli, çocuğu varsa başka da bir geliri yoksa aldığımız maaş asla yeterli değil. Masraflar için ek bir ödenek de yok. Çoğu muhtarımızın sıkıntıları var. Aldığımız maaş ile muhtarlığınızın suyunu elektriğini ödeyemez, ayda evine bir torba dahi götüremezsiniz. Bırakalım eti, sütü, eğitimi bir yana. Evli olup, çocuğu okula giden varsa zor durumdalar.”

Namık Kemal Mahalle Muhtarı Ayşegül Güngör de “Muhtarlığı genel olarak kapatıp çıkıyorum, yardımcı personel olursa biz mahalle içinde gezmeye vatandaşlarımızın sorunlarını görmeye daha rahat gideriz. Mesela yarın toplantım var, muhtarlığı kapatıp gideceğim. Ama bir personel olsa rahatlıkla gideceğim yere gidebilirim. 7.5 senedir muhtarım; elektriğimi kendim ödüyorum. Aldığım maaştan, muhtarlık giderlerini ödüyorum” dedi.

Dernek Başkanı Ata Ürün'de muhtarların 7 gün 24 saat çalıştığını belirterek  “Her kurumun çalışanları yıllık izin alıyorlar ama muhtarların mesaisi 7 gün yirmi dört saat. Hafta sonu izinlerimiz de yok, yardımcımız da yok. Muhtar, bir toplantı daveti aldığında kimi yerine bırakacak? Resmi azaya bıraksa, aylığından kesinti yapılıyor. Yola gidecek, masrafı var. “

Muhtarların sorunlarının bir an önce çözülmesini isteyen CHP'li Bulut, “Muhtarlarımızla bire bir iletişim halinde, hem muhtarlarımızın sorunlarını hem de Adana'mızın her mahallesinin sorununu çözme gayreti içerisindeyiz. Özveriyle çalışan muhtarlarımızın sorunlarının çözümü için de elimizden geleni yapacağız” dedi.