| Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

Bu haber 22 Mart 2022 - 13:30 'de eklendi ve 362 views kez görüntülendi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seracılık faaliyetlerinde kullanılan camların KVD’den muaf tutulması için Kanun Teklifi hazırladı. 

Gürer, Meclis Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde, yıl boyunca çeşitli bitkilerin yetiştirilmesine olanak sağlayan seracılık faaliyetlerinde , seracılık için aldığı camlarda KDV oranının sıfırlanmasını önerdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Katma Değer Vergisi Kanununda DeğişiklikYapılmasına Dair Kanun Teklifinde, seracılığa ilginin arttığını,ancak maliyet artışlarının seracıları zorladığını ifade etti.

CHP Milletvekili Gürer, seracılık faaliyetlerinde kaplama malzemesi olarak farklı materyaller kullanılmasına karşın cam kullanılan seraların birçok konuda daha fazla tercih edildiğini,cam sera maliyetinin yüksek olması nedeniyle üretime başlayan kişilerin bu konuda bir ikileme sürüklendiğini belirtti.

Cam seraların çeşitli doğal afetlerden etkilenme oranlarının daha düşük olduğuna işaret eden Gürer, dayanıklılık kısmında diğer sera kaplama malzemelerine göre daha uzun ömürlü ve korunaklı olduğunu kaydetti.

Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde şu ifadelere yer verdi:

“Enerji tüketimi noktasında da cam seraların diğer materyallerle kaplanan seralara göre avantajlı olduğu görülmektedir. Örtü altı yetiştiriciliğinde diğer tarım kollarına göre yüksek tesis ve işletme giderleri bulunurken bunların en önemlilerinden biri de sera kurulum ve tadilatı sırasında kullanılan camların fiyatlarıdır. Pandemi sürecinde başlayan cam tedarikindeki sıkıntılar ve 2022 yılının başında yapılan zam seraların tadilat ve yenileme sürecini doğrudan olumsuz olarak etkilemektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekolojik koşullar nedeniyle örtü altı tarımı açısından sahip olduğu potansiyelin kullanılması ve gıda ihtiyacının karşılanmasının yanında, ihraç edilen ürünler neticesinde ekonomik anlamda sağlanan katkılar da göz önünde bulundurularak sektörün teşvik edilmesi açısından, çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerde kullanmak için aldığı camlar için KDV oranının sıfırlanması son derece önemlidir.”

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN